BRONTE 130

modeli 1A 2A 3A 4A

Niski Roh Bau, Visoki Roh Bau, Ključ u ruke

drvena-kuca-bronte-honka

BRONTE 130 je biser Honka arhitekture i Honka kulture. Po arhitekturi i statici veoma moćna građevina koja ima sve što simbolizira skandinavsku funkcionalnost i još nešto više. Odlučili smo napraviti iznimku u našoj ponudi i kuću Bronte ponuditi potpuno opremljenu ključ u ruke po promotivnoj cijeni, kako bi svim HONKA zaljubljenicima omogućili apsolutni komfor ove kuće u ponudi kojoj je teško odoljeti i nije ju nemoguće imati.Ponuda ključ u ruke podrazumijeva kuću kompletno završenu na već pripremljenom temelju od strane investitora. Unutrašnje uređenje obuhvaća kompletno funkcionalan objekt spreman za unošenje namještaja. Svi detalji ponude s cijenama objašnjeni su detaljno uz svaki model kuće.

Bronte 130 dolazi sa našim thermo zidom ukupne debljine 354 mm. S vanjske strane zida je puna drvena greda debljine 134 mm, a s unutarnje strane zida je KVH potkonstrukcija s dodatnom izolacijom od kamene vune debljine 200 mm, završno zatvorena Honka panelima debljine 20 mm koji su izrađeni po profilu vanjskog zida. Krovna izolacija ove kuće sukladna je toplinskim karakteristikama vanjskih zidova, odnosno, unutar krovne konstrukcije nalazi se toplinska izolacija od kamene vune debljine 300 mm s donje strane zatvorene drvenom oblogom debljine 19 mm. Prozori su drveni, sa trostrukim staklom punjenim argonom. U kući Bronte svaki oblik grijanja podrazumijeva zanemariv utrošak energije. Većinu kuća tijekom 2023 godine smo izgradili ovom tehnologijom, a povratne informacije koje dobivamo od vlasnika opravdavaju svaki trud uložen u razradu i implementiranje tehnologije THERMO 200. Ova kuća je na korak od samodostatnosti koju u potpunosti dobivate ugradnjom fotonaponskih ćelija na krov koji je svojom statikom i nosivošću već spreman za ovaj poduhvat.

Honka arhitektura u ovoj kući dolazi do punog izražaja, prostor iznad boravka otvoren je do krova s prostranom galerijom kako bi svjetlost mogla obasjati kompletnu unutrašnjost dnevnog boravka, dok se u pozadini u potkrovlju uzdiže prostrana multifunkcionalna galerija. Opcije 2A i 4A podrazumijevaju zid s vratima na galeriji, koja se time iz polu-otvorene galerije pretvara u prostranu zasebnu spavaću sobu površine 22 m2. Kuća po sredini ima zid od greda koji konstrukciji kompletne kuće daje apsolutnu fleksibilnost i otpornost na potres. Dodatna nosiva struktura potkonstrukcije za panele i izolaciju koju imamo s unutarnje strane vanjskih zidova, a izrađena je od masivnih KVH greda presjeka 60 x 200 mm i po vertikali dolazi na razmaku od 60 cm, daje kući dodatnu fleksibilnu čvrstoću. S vanjskim zidovima spojena je klizačima koji omogućavaju punim vanjskim zidovima slobodu da dišu i reagiraju na vanjsku temperaturu i vlažnost zraka neovisno o unutrašnjoj konstrukciji, izolaciji i oblozi.

Kuća BRONTE 130 dovoljno je elegantna za sve okoliše. Nagib krova od 30 stupnjeva predviđen je za većinu urbanih područja Hrvatske s izuzetkom nekih ekstremnih planinskih područja i područja koja su pod zaštitom za očuvanje kulturnih dobara, a kod kojih tradicija gradnje nalaže oštar krov. U takvim slučajevima, nagib krova uz minimalno povećanje troškova u nekoliko jednostavnih zahvata povećavamo na veće nagibe.

Cijene za sva četiri modela su iste u sve tri opcije (niski roh bau, visoki roh bau i Honka ključ u ruke). Ispod svakog modela ponovljen je opis sa cijenama.

IZOLACIJA DRVENE KUCE BRONTE 130