Drvene kuće

izrada-drvenih-kuca

Sigurno ste primjetili da Honka uvijek u prvi plan stavlja zdravlje i kvalitetu života u svojih drvenim kućama. Nekima to možda nije presudna vrijednost kod izbora budućeg doma, tako da se više fokusiraju isključivo na financijski dio priče. Ipak, svakodnevno i sve više, život nas uči vrijednostima zdravog okruženja, kao i načinima na koje takvo okruženje utječe na živote naših obitelji. Čisto i prirodno okruženje ispunjeno blagim i opuštajućim mirisom drveta sve više pronalazi odgovarajuće mjesto u našoj percepciji života i gradnje, bez sumnje iz sasvim razumljivih i opravdanih razloga.

Za one koji još nisu upoznati sa suštinom izgradnje Honka kuće ili drvene kuće općenito, veoma je bitno početi s činjenicom da održati kvalitetu izgradnje kuća od drveta sukladno najvišim svjetskim standardima nije ni malo lak zadatak za proizvođača. Takvi standardi prije svega zahtijevaju kuću koja u sebi ne sadrži nikakve kemijske zaštite i premaze. Elemeti Honka kuće za proizvodnju se pripremaju potpuno prirodnim putem. Drvo se suši na 18% vlage, lamelira se i ljepi ljepilima bez formaldehida koja između ostalog omogućavaju prirodno disanje drva, a za sve zaštitne premaze koriste se Tikkurila premazi na vodenoj bazi sa visokom postojanošću pigmenta. Honka elementi dolaze na gradilište suhi i zdravi bez ikakvih kemijskih tretmana. Honka zidovi od lameliranog drveta Finskog bora zbog svoje kompaktne strukture otporni su na požar jer ne gore, nego polako tinjaju i karboniziraju se pod utjecajem otvorenog plamena. Taj proces može potrajati i do dva sata prije nego plamen zahvati konstrukciju, što daje više nego dovoljno vremena da se poduzmu sve odgovarajuće mjere. Cijelo to vrijeme drvo ne mijenja svoju statiku i drži kuću stabilnom, što nije slučaj kod većine drugih materijala.

Zbog detaljnih proračuna statike svakog zida i fleksibilnih spojeva zidova, Honka kuća bez oštećenja konstrukcije amortizira potrese do 7,5 stupnjeva po Richteru.

Da bi zadovoljili najzahtjevnije svjetske standarde i plasirali kuće na sva Svjetska tržišta, Honka posebnu pažnju posvećuje prepoznatljivoj prozračnoj arhitekturi i kvaliteti svojih kuća. Da bi kvaliteta pratila arhitekturu ne postoje kompromisi kod izbora materijala, moraju se poštovati norme kvalitete materijala kod svakog pojedinog elementa ugrađenog u Honka kuće, jer Honka prije svega simbolizira sigurnost i zdrav život.

Kvaliteta koja dolazi s Honka kućom ima svoju cijenu i u tom pogledu ne takmičimo se s ostalim proizvođačima kuća od drveta. Bitno je znati da u našoj branši svaki proizvođač nudi svoj vlastiti proizvod, svoj vlastiti nivo kvalitete i vlastitu cijenu. U takvim okolnostima nije moguće i nije realno generalno uspoređivati proizvode bez odgovarajućeg predznanja o elementarnim vrijednostima drvenih konstrukcija koje vrijede na Svjetskim tržištima, a to je tržište na kojem je Honka već 60 godina simbol za vještinu, razvoj i kvalitetu drvenih kuća uopće.

Svjesni svih pomenutih vrijednosti, a najprije da je Honka kuća san koji naši kupci sanjaju godinama prije nego što postane stvarnost, naš Honka team svakom našem kupcu svojim znanjem, trudom i iskustvom, osigurava prepoznatljivu Honka kvalitetu, trajnost i sigurnost, od dana kad prvi put vide Honka kuću pa do dana kad ostvare svoj san i po prvi put udahnu miris svoje vlastite Honke.

Brojnim istraživanjima dokazan je umirujući učinak građevinskog materijala od drveta, koji je idealan za sve one koji se u vlastitom domu žele oporaviti od užurbanog ritma života. Kombinacija prirodnih materijala i jasan dizajn čine da se kuća jednostavno stopi s prirodom, jer put do spokoja dolazi isključivo i samo kroz prirodu. Naše strukturno skladne i moderne kuće dizajnirane su tako da se u njima može živjeti i uživati kroz puno generacija.

Stalno rastuća potreba i popularnost drvenih konstrukcija temelji se ne samo na ljepoti, trajnosti, ekologiji prirodnog materijala, prozračnosti drva, nego i na trajnosti i otpornosti na vremenske uvjete i potrese. Pravo drvo koje miluje osjetila i čuva vlažnost zraka u važem životnom prostoru djeluje još više umirujuće kad ste svjesni da boravite u sigurnoj i trajnoj kući. Iz tog razloga Honka se ne ustručava uvijek nanovo napomenuti da proizvodi visokokvalitetne, zdrave i ekološke samostojeće obiteljske kuće i javne zgrade izrađene od Finskog čvrstog drveta pod brendom Honka®. Tvrtka je do sad isporučila preko 85.000 objekata u preko 50 zemalja.