Tehnologija

zidovi-drvene-kuce

Izgradnja kuća od punog drveta tradicionalna je metoda gradnje koja se koristi u Nordijskim zemljama već stoljećima. Ona evoluira s vremenom i novim tehnologijama, a inženjeri0 u tvornici HONKA već desetljećima ulažu svoj trud i znanje u inovacije i unapređivanje kvalitete izgradnje kuća od Finskog bora, drveta koje svojom kvalitetom i strukturom predstavlja izrazito kvalitetan, postojan i zahvalan građevinski materijal.

Puno drvo smatra se klasičnim građevinskim materijalom i iz tog razloga Honka kuće nikako ne treba poistovjećivati s montažnim kućama, koje su specifične po prefabriciranim elementima koji se u svojoj punoj veličini u formi rešetkastih sendvič zidova ispunjenih izolacijom proizvode i sklapaju u tvornici.

Honka kuća se gradi po projektu kao i svaka druga kuća, sloj po sloj punih drvenih greda koje dolaze na gradilište obrađene i skrojene na mjeru. Svaki element zida Honka kuće dolazi na gradilište nakon što je prošao stol za kontrolu u tvornici. Iz tog razloga Svaka Honka kuća savršeno odgovara projektu i svaka greda liježe na svoje mjesto.

Zato u Honki uvijek kažu da ne sklapaju, nego grade kuće.

GRADNJA HONKA KUĆE

3 RAZLOGA ZA ODABIR HONKE

1. Dobro za vas i okoliš

Kontinuirano razvijamo našu proizvodnju, usluge i ponudu drvenih kuća kako bismo omogućili zdraviji i kvalitetniji život.
Također nam je cilj učiniti sve što je u našoj moći kako bismo svoje domove učinili što prihvatljivijim za klimu.

2. Dizajnirano za vas

Koja je prava drvena kuća za vas?
To ovisi o vama i načinu života vaše obitelji te vašim preferencijama. Mnoge naše drvene kuće su skrojene prema potrebama kupaca
ili su individualno dizajnirane od samog početka.

3. Finski kvalitetan rad

Kuće Honka izrađene su od finskog masivnog drva najviše kvalitete, na temelju iskustva stečenog tijekom više od 60 godina izgradnje
više od 85.000 kuća u našoj tvornici u Karstuli, središnja Finska.

Život u drvenoj kući dodaje vrijednost svakodnevnom životu i životu cijele obitelji. Atmosfera drvene kuće je opuštena, a sve odabrane dekoracije tijekom planiranja kuće stvorit će jedinstveni osjećaj doma. Zidovi od punog drveta potiču dobro zdravlje zahvaljujući jedinstvenim karakteristikama prirodnog drva kao građevnog materijala.

Duh drvene kuće potječe iz organskog drva. Unatoč visokom stupnju obrade, gust i zdrav balvan u zidu još uvijek je isti bor koji je izdržao snijeg, kišu i sunce u finskoj šumi. Osjećaj koji imate kada uđete kroz vrata drvene kuće je jedinstven – topao, ugodan i gostoljubiv. Prirodan.

Svakodnevni život u prirodnoj drvenoj kući aktivira ljudska osjetila. Svatko od nas je imao priliku osjetili stres i isti taj tren u mislima poželjeti smirujući duh drvenog okoliša, parka, zelene livade sa kućom do same šume. To je razlog da se možete stalno vraćati tim dobrim osjećajima u svom novom domu ili kući za odmor. I nije to samo osjećaj. Različite studije su pokazale da drveno okruženje smanjuje stres poput svakodnevne šetnje šumom.

DOBIVATE PRAVU VRIJEDNOST ZA VAŠ NOVAC

Ključne prednosti za odabir Honka doma su jasne: štedite vrijeme i novac tijekom faze planiranja i gradnje te ćete na kraju dobiti dobro isplaniranu kuću sa certificiranim visoko kvalitetnim materijalima i modernom tehnologijom. Vaš dom će biti ugodan i energetski učinkovit, a služit će vas i vašu obitelj generacijama.

Honka kuće su dugutrajna i sigurna investicija. Inovativna struktura je energetski učinkovita i omogućuje bolju kvalitetu zraka u prostoru. Ukoliko usporedite Honka drvene kuće sa drugim riješenjima drugih proizvođača uvjerit ćete se u jedinstvene prednosti koje nudimo. Kada gradite kuću sa Honkom, nema nejasnoća.

ISPLATIV I PRILAGOĐEN MODEL KUĆE

Honka ima veliku bazu od nekoliko stotina gotovih, pažljivo dizajniranih modela kuća. Svi ti modeli su vam na raspolaganju uključujući tradicionalne i suvremene stilove različitih veličina. Također, male prilagodbe gotovih modela rezultirat će samo malim dodatnim troškom. Npr. možete jednostavno napraviti veći dnevni boravak ili promijeniti mjesto glavnog ulaza u kuću, dodati još soba ili galeriju. Podržat ćemo vas u vašem vlastitom dizajnu te ćemo vam dati korisne savjete na koji način vaša kuća može biti projektirana i izgrađena kako bi služila vašoj obitelji i generacijama koje dolaze.

Vjerojatno već imate predodžbu o vizualnom stilu svog budućeg doma. Sa našom tehnologijom proizvodnje, imate slobodu projektiranja suvremene ili više tradicionalnog stila. Predstavite ideju svom arhitektu ili ako ste u potrazi za arhitektom povezat ćemo vas sa našim in-house arhitektima ili arhitektima naših lokalnih partnera. Pinterest je odličan alat za prikupljanje i razmjenu ideja vašeg budućeg doma. Okupili smo nekoliko zajednica na Pinterestu vezanih za arhitektonske stilove i uređenje interijera kako bi vas inspirirali i pomogli u procesu planiranja. Prikupite sve svoje ideje i podijelite ih sa obitelji, prijateljima, arhitektima i lokalnim Honka predstavnikom. Zajedno ćemo osmisliti kuću koja savršeno odgovara vašim potrebama.