Tehnologija

Drvene kuće HONKA na ovim stranicama dolaze našim kupcima redizajnirane i predstavljene  kroz izbor informacija koje su vas najviše zanimale u proteklom periodu. Od tehnologije izrade Honka kuća do uvjeta isporuke, cijena, servisa i održavanja. Slušali smo pažljivo šta ste nam govorili protekle dvije godine, dali smo si truda i za vas pripremili kolekciju drvenih vikend kuća veličina od 30 – 130 m2 baziranih na našim najtraženijim modelima koje smo arhitekturom i cijenama prilagodili upravo vašim željama. 

Pripremili smo također i posebnu ponudu, odnosno izbor kataloških modela kuća kod kojih spoj arhitekture i materijala daje najpovoljniju cijenu. Možete nas pitati sve i dobiti odgovor na svako pitanje.  

drvene kuće

Održavati kvalitetu izgradnje kuća od drveta sukladno najvišim svjetskim standardima nije lak zadatak, jer takvi standardi prije svega zahtijevaju kuću koja u sebi ne sadrži nikakve kemijske zaštite. Elemeti Honka drvene kuće ljepe se ljepilima bez formaldehida, a za sve zaštitne premaze koriste se Tikurilla premazi na vodenoj bazi sa visokom postojanošću pigmenta. Honka zidovi od lameliranog drveta Finskog bora zbog svoje kompaktne strukture otporni su na požar jer ne gore nego polako tinjaju i karboniziraju se pod utjecajem otvorenog plamena. Taj proces može potrajati i do dva sata prije nego plamen zahvati konstrukciju, što daje više nego dovoljno vremena da se poduzmu sve odgovarajuće akcije. Cijelo to vrijeme drvo ne mijenja svoju statiku i drži kuću stabilnom, što nije slučaj kod mnogih drugih građevnih materijala.

Drvene kuće Honka i potres

Drvene kuće Honka bez oštećenja konstrukcije amortizira potrese do 7,5 stupnjeva po Richteru.

Da bi zadovoljili najzahtjevnije svjetske standarde i plasirali kuće na sva Svjetska tržišta, Honka posebnu pažnju posvećuje arhitekturi i kvaliteti svojih kuća. Da bi kvaliteta pratila arhitekturu ne postoje kompromisi kod izbora materijala, moraju se poštovati norme kvalitete materijala kod svakog pojedinog elementa ugrađenog u Honka kuće, jer Honka prije svega simbolizira sigurnost i zdrav život.

Kvaliteta koja dolazi s Honka kućom ima svoju cijenu i u tom pogledu ne takmičimo se s ostalim proizvođačima kuća od drveta. 

Svjesni smo da je drvena kuća Honka san koji naši kupci najčešće sanjaju godinama prije nego što postane stvarnost. Iz tog razloga svakom našem kupcu dugujemo i osiguravamo prepoznatljivu Honka kvalitetu, trajnost i sigurnost, od dana kad prvi put vide Honka kuću pa do dana kad ostvare svoj san i po prvi put udahnu miris svoje vlastite Honka drvene kuće.

Zidovi Honka rade se od punog lameliranog drveta Finskog bora bez dodatnih izolacija.
Debljine zidova kreću se od 82 mm do 270 mm

drvene kuće honka
katalog drvenih kuća
honka tehnologija drvenih kuća