PRIMAT A FRAME

modeli A80, A100, A120

Cijene niski roh bau, visoki roh bau, Honka ključ u ruke

HONKA PRIMAT A FRAME je rezultat brojnih upita naših kupaca koji žele A kuću, ali u Honka kvaliteti. Iz tog razloga, potrudili smo se isprojektirati jedan postojan i čvrst, a opet veoma luksuzan model A kuće u tri različite veličine. Na prednjoj i stražnjoj strani je prepoznatljivi masivni Honka zid od punih greda Finskog bora s velikim prozorima i obiljem svjetlosti. Svaka kuća ima gornju i donju terasu te funkcionalan topao prostor unutar kuće.

Opisat ćemo ukratko šta podrazumijeva konstrukcija naše Honka A frame kuće:

– Kuća se montira na hidroizoliranu temeljnu ploču, koju obično već pripremi kupac. Postoje i druge mogućnosti osim betonske ploče, kao što su stupovi ili nekoliko uzdužnih temeljnih zidova na koje se kasnije montira kuća, ali mi preporučamo betonsku hidro izoliranu temeljnu ploču kao najbolju opciju. Naša preporuka bazirana je na iskustvu te iz razloga što svaka druga opcija daje mogućnost kondenzaciji, vlazi, nametnicima i na kraju šumskim životinjama da se nastane u šupljinama ispod konstrukcije kuće. Dugoročno, takvi načini montaže ostavljaju mogućnost propadanja i slabljenja konstrukcije.

– A frame konstrukcija izrađena je od čvrstih KVH elemenata 6 x 24 cm sa nagibom krova od 60 stupnjeva, koji po GUP-u odgovara većini lokacija Gorskog kotara.

– Vodoravni dio donje konstrukcije služi ujedno kao pod. Ispunjava se sa 20 cm termo izolacije, zatvara paropropusnom folijom i OSB pločama 18 mm te završno panel parketom hrast.

– Međukatna konstrukcija postavlja se na duple međukatne KVH grede 6×24 cm. Na konstrukciju s gornje strane dolazi brodski pod 19 mm, zatim potkonstrukcija poda KVH grede 6 x 8 cm koje se ispunjavaju s 8 cm zvučne izolacije, zatvaraju paropropusnom folijom i OSB pločama 18 mm te završno panel parketom hrast.

– Prostor toaleta zatvara se vodootpornim vinil podom.

– Krovna konstrukcija iznutra ispunjava se sa 25 cm termo izolacije kamene vune i zatvara paropropusnom folijom i brodskim podom debljine 19 mm.

– Krovna konstrukcija izvana zatvara se OSB pločama 18 mm koje služe i kao ukrućenje po horizontalama objekta te mu daju apsolutnu statičku sigurnost. Na OSB ploče postavlja se krovna folija i krovni pokrivač po izboru investitora – lim, sendvič paneli ili crijep.

– Prednji i zadnji zabatni zid izrađeni su od neslijegajućih Fusion HONKA zidnih greda FXL 134N.

– Pregradni zidovi izrađeni od KVH konstrukcije 6 x 10 cm, ispunjeni zvučnom izolacijom debljine 10 cm, obostrano zatvoreni paropropusnom folijom
i brodskim podom debljine 19 mm. U kući nema gips karton ploča i naknadnih unutarnjih radova.

– Stepenište i ograde po mjeri

– Vanjska stolarija INO 80 od Honka dobavljača INLES, drvena sa trostrukim staklom ispunjenim argonom.

– Unutarnja vrata HONKA od punog drveta Finskog bora.

– Elektro instalacije izvedene sukladno pravilima struke o drvenim kućama. Sa pripadajućim ormarima, utičnicama i prekidačima. – Vodovodne instalacije.

– Komplet sanitarije u kupaoni.

– Dimnjak inox LIM MONT sa protupožarnom zaštitom

– Peć na drva ARIA Plamen

– Brodski pod na podovima gornje i donje terase

– Dostava svih elemenata ponude na gradilište

– Montaža kuće van Zagreba po cijelom Gorskom kotaru i Lici bez dodatnih troškova.

NAPOMENA:
Svaka kuća dolazi u tri opcije ponude, odnosno niski roh bau, visoki roh bau i Honka ključ u ruke. Napominjemo da niti jedan od navedenih pojmova nije univerzalan i jednak za sve proizvođače i ponuđače kuća na tržištu, tako da preporučamo pažljivo čitanje i razumijevanje ponuda. Svaki ponuđač ili proizvođač ima svoje viđenje i svoju ponudu unutar svake opcije. Mi smo se vodili građevinskom logikom prilikom sastavljanja opcija, tako da svaka ponuđena opcija kupcu nudi pokrivenu kuću, koja je nakon montaže već jedna samostojeća cjelina na koju više ne mogu utjecati vremenski uvjeti. Također, vrste završnih radova se mogu birati i kombinirati onako kako to kupcu najviše odgovara u kreiranju budžeta.

Kod izbora materijala za završne radove prilikom izvođenja ključ u ruke, kupcima dajemo slobodu da unutar predviđenog financijskog okvira sami izaberu podne obloge, sanitarije i rasvjetu. Izabrati mogu kod bilo kojeg dobavljača u Hrvatskoj. Mi ćemo organizirati dostavu robe na gradilište.